Easy chocolate mousseKerst is zo’n moment dat de luxe (kant en klaar) producten je om de oren vliegen, het liefst met een prijsverhoging van minimaal 50% en een stempeltje ‘speciaal voor de feestdagen’. Zelfs de nederige chocolademousse ontkomt er niet aan.

Van chocolademousse wordt vaak gezegd dat het erg moeilijk is om te maken – als je aan de gang gaat met eiwitten is het inderdaad wat omslachtig – maar een chocolademousse is zó gemaakt.

Snel, goedkoop, simpel en met maar 4 ingrediënten. Bovendien kan je het een dag van tevoren bereiden. Dan hoef je je dáár alvast geen zorgen over te maken.

Recept: Chocolademousse

Voorbereidingstijd: 1 minuut

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade (<70% cacao), in kleine stukjes gebroken
  • 300 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el poedersuiker

Bereiding

  1. Smelt de chocolade. Dit kan in de magnetron of boven een waterbad (bain-marie): Kook een laagje gekookt water in een pan en haal deze van het vuur. Plaats een hittebestendige schaal met de chocolade bovenop de pan, zonder dat de schaal het water raakt. Laat de chocolade smelten en roer af en toe. Door de pan van het vuur te halen voorkom je dat de watertemperatuur te hoog wordt en je je chocolade verbrand.
  2. Klop ondertussen de slagroom met het poedersuiker en vanille-extract tot het zacht en fluffy is.
  3. Als de chocolade helemaal gesmolten is haal je de van de pan. Droog de bodem van de schaal af en giet de chocolade bij de slagroom. Schep deze er snel doorheen tot het net gemengd is. Niet te lang doorroeren om het luchtig te houden!
  4. Serveer in vier glazen of schaaltjes en bestrooi eventueel met een topping.

Variaties

  • Verkruimel wat amaretti en strooi deze over je mousse heen, speciaal voor de feestdagen 😉
  • Je kan de mousse ook decoreren met een (gesuikerd) muntblaadje, (gebroken) candy canes of cupcakes-strooisels.
  • Vervang de helft van de chocolade met witte chocolade en vermeng deze apart met de helft van het slagroom. Hier hoef je geen suiker bij te doen dus ook die hoeveelheid halveer je. Roer de mousses lichtjes wat door elkaar voor een marmereffect of schep of spuit het in glaasjes.

Anderen bekeken ook:

1 Comment on Simpele chocolademousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *