Een rond metalen bakje met daar in penne-pasta met daarboven op oranjerode saus, chilivlokken en enkele spruitjes er naastIk kan weer kauwen! En omdat dit genot van korte duur is (de 20e moet ik weer terug naar de kaakchirurg en dan beginnen we opnieuw) ben ik veel bezig met structuur en eten. Mijn meest recente obsessie is bleekselderij. Geen idee wanneer de omslag is geweest, maar nu vind ik het heerlijk en heb ik er zelfs spontaan hunkeringen naar!
Het zorgt er wel voor dat ik geen restjes bleekselderij meer heb na het maken van (bolognese)saus of (linzen)soep, zolang ze nog vers zijn. Helaas waren ze dat gister niet meer, en dus moest ik er iets mee verzinnen. Het resultaat is deze paprikasaus!

Recept: Pittige paprikapasta-saus

Voorbereidingstijd: 7 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 2 rode paprikas, in blokjes
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400g, grofgehakt
  • 150 ml water
  • 2 tl rietsuiker
  • ½-1tl chilivlokken (naar smaak)
  • zwarte peper & zout

Bereiding

  1. Verwarm de olie in de pan en fruit de ui en bleekselderij op laag vuur tot ze zacht en glazig zijn, ca 5 minuten, maar laat ze niet bruin worden. Zet je fornuis op middelhoog en voeg de paprika en knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
  2. Giet de gepelde tomaten en water bij je groenten en laat het geheel op laag vuur 10 minuten borrelen.
  3. Voeg de suiker, chilivlokken, peper en zout toe en pureer het geheel met een staafmixer of blender.

Note

  • Deze saus is voor 4 personen en kan je een dag van te voren maken of invriezen.
  • Met wat meer water en minder specerijen is hij ook lekker als soep! (handig voor als je geen vriezer hebt en er meer dagen van moet eten 😉 )

Variaties

Ik vind dit zelf al romig genoeg (the miracle of blending!), maar je kan het ook serveren met wat (vegan) room of crème fraîche.

Anderen bekeken ook:

2Pingbacks & Trackbacks on Vegan vrijdag: Pittige paprikapasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *