Spinnenei-spekbakjes voor Halloween!

Een foto van bovenaf van een zwart bord op een donkere houten actergrond Op het bord staat een ei in een bakje van bacon met een spin gemaakt van zwarte olijf er bovenop. Naast het ei staat een schaaltje met mini-kerstomaten, een rij pompoenvormige kaasplakjes en een pistoletje.Goeiemorgen allemaal! Happy Halloween! En voor degenen die het op het op een vaste datum vieren een prettige Samhain!

Halloween is mijn favoriete tijd van het jaar, overal griezelige dingen! Hoewel Halloween geen Nederlandse feestdag is wordt het steeds populairder, helemaal door de opkomst van bento’s. De bacon-cups zijn door hun formaat ook erg geschikt als bento-item!

Ik eindig mijn vega-maand met bacon, wat typisch is want dat is één van de hoofdredenen om geen vegetariër meer te zijn. Ik heb het tegenwoordig amper, net als al het andere vlees, maar ik geniet er enorm van! De maand als vegetariër eten was absoluut geen uitdaging, waarschijnlijk omdat ik al voornamelijk als vegetariër eet! Ik ben wel bewuster vegetarische alternatieven bij recepten gaan zetten. Ik moet mijn week vegan nog doen omdat ik me niet bijster goed heb gevoeld de laatste tijd en het dan een gedoe wordt, terwijl het een leuke uitdaging moet worden waarvan ik leer hoe het anders, leuk én lekker kan!

Ik had alleen goudse kaas en dus zijn de pompoenplakjes geel, maar je kunt hier natuurlijk ook cheddar voor gebruiken.

Recept: Spinnenei en bacon-bakjes!

Voorbereidingstijd: 2 minuten

Bereidingstijd: 8 minuten

Een simpele manier om je ‘eggs and bacon’ mooi te presenteren, voor veel te maken of om in bento’s te doen!

Ingrediënten

 • 1-2 plakjes rauw ontbijtspek
 • 1 ei
 • 2 zwarte olijven
 • Peper

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor tot 200℃
 2. Bak het ontbijtspek op laag vuur tot het een beetje bruin begint te worden en niet meer krimpt.
 3. Vet een muffinvorm in (met het vet dat van de bacon af is gekomen) en bekleed deze met het spek. Je kan een reepje rechtop in een cirkel of langs de randen zetten of je kan het laten overlappen als een mandje.
 4. Breek er voorzichtig een ei in. Bak 8 minuten in de oven, of tot het ei zo gaar is als je wilt. Mijn ei is bijna volledig gaar, het wit volledig. Doe hem 1-2 minuten langer als je je eigeel net gaar maar niet droog wilt.
 5. Maak ondertussen je spin van een olijf. Halveer ze in de lengte, één helft is zijn lijf. Voor de kop snij je éénderde van de andere helft, in de breedte dit keer. Snij van de andere olijf de pootjes door deze in de lengte in reepjes te snijden.
 6. Laat je ei-bakje een minuut afkoelen voor je hem er uit haalt. Bestrooi met peper en leg je olijf-spin bovenop het ei. Zout heb je door het spek en de olijven niet nodig! Serveer met pistolets.

Variaties

 • Maak een roerei van je ei en/of voeg groenten en kruiden zoals bieslook toe!
 • Vegetariërs kunnen een boterham in een cirkel groter dan de muffinvorm snijden, deze met gezouten boter besmeren en met boter aan de buitenzijde in de muffinvorm doen. Rooster eerst even apart in de oven. Ook kun je brooddeeg of ‘biscuit dough’ gebruiken.

Heb jij griezelige hapjes gemaakt? Deel ze dan in de comments!

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.