Ik hou enorm van de herfst! Ineens eet ik aardappels en kan ik eten de hele dag op het vuur hebben staan. Maar dat is bij vlees en soepen, daar heb ik niet altijd zin in, net als uitgebreid koken soms gewoon niet gaat. Hoewel je in de herfst vaak stevige maaltijden nodig hebt heb je ook wel eens warmere dagen, of dagen ná een erg stevig avondmaal. Dan is deze salade heel fijn! Nog steeds heel herfstig, maar iets minder zwaar.
Recept: Herfstsalade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Samenvatting: Een simpele vegetarische herfstsalade als afwisseling in een seizoen van zware gerechten.
Ingrediënten
- 2 el appelcider-azijn
- 2 tl dijonmosterd
- ½ el honing
- ½ tl gedroogde tijm
- peper & zout
- 5 el olijfolie
- 150 gram blauwe druiven
- 100 gram feta
- 175 gram krulsla en rucola, gewassen en droog
- 25 gram walnoten
Bereiding
- Was de druiven en dep ze droog. Halveer als je daar zin in hebt. Snij de feta in kleine blokjes. Hak de walnoten.
- Klop de honing, mosterd, azijn, tijm, peper & zout glad. Voeg dan beetje bij beetje de olijfolie toe tot je een gladde dressing hebt.
- Meng in een grote kom de sla met de helft van de dressing. Voeg meer toe indien nodig. Verdeel de druiven, feta en walnoten over de sla en serveer.
Variaties
Vervang de feta met zachte geitenkaas of voeg wat uitgebakken spekjes toe.
Met wat gekookte koude pasta heb je een maaltijdsalade!
Dit ziet er lekker uit! En het zijn ook nog allemaal dingen die ik lekker vind. Ik voorzie een salade bento 😉
Thanks! Daar gaat hij bij mij zeker ook in terug komen! Salade-bento’s zijn geweldig! En misschien een broodje er bij. ^___^