Het recept voor citroen-buttercream vind je hier.
Citroencupcakes Recipe
By oktober 16, 2012
Published:- Yield: 12 cupcakes
- Prep: 10 mins
- Cook: 15 mins
- Ready In: 25 mins
No Paul here!Mijn favoriete cupcake-recept! Ze zijn licht en niet overdreven …
Ingredients
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 125 gram basterdsuiker
- citroenrasp van een halve citroen (bewaar de rest voor de icing!)
- 2 eieren lichtgeklopt
- 150 gram bloem
- ¼ tl bakpoeder
Instructions
- Verwarm de oven voor tot 180℃. Doe 12 cupcake-papiertjes in een muffinvorm.
- Klop de boter romig met de suiker, citroenrasp tot het licht en fluffy is. Voeg de eieren beetje bij beetje toe.
- Meng de bloem en het bakpoeder en vouw deze dan met een spatel door het botermengsel tot het gemengd is. Als je hier geen zin in hebt kan je ook doorgaan met de mixer, maar beperk het tot een minimum om te zorgen dat je cakejes luchtig blijven.
- Verdeel de cakejes over de vormpjes en bak in de oven tot ze lichtbruin zijn. Afhankelijk van je oven kan dat 10-20 minuten zijn, dus hou ze vanaf 7-10 minuten in de gaten!
Laat zeer goed afkoelen als je er icing op wilt doen anders smelt de boter!
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
[…] heb deze icing al heel vaak gemaakt (en onmiddelijk aangepast!) en ‘hoort’ bij de cupcakes die ik heb gepost! Het recept komt van Rachel Allen uit het kookboek ‘Bake’. Ik doe […]