Dit eet ik het liefst uit een kommetje. In een kommetje en ik in een hoekje op de bank, veel kussens en een dekentje. Comfortfood, mèt groenten. Je kan het zo romig maken als je zelf wilt. Ik ga zelf voor de volvette variant in de herfst en winter, niet alleen vanwege de smaak maar ook omdat dit gewoon meer vult. In de zomer heb ik liever de lichtere!

Kaaspasta met cashews

By Cy-V Published: oktober 7, 2012

  • Yield: 2-3 Servings
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 15 mins
  • Ready In: 20 mins

Heel simpel en snel, maar alsnog best decadent! Comfortfood in een kommetje.

Ingredients

  • 150 gram penne liefst volkoren
  • 300 gram broccoli in roosjes
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram roomkaas met kruiden zoals paturain, boursin, val blanc, etc
  • 50 gram belegen kaas in blokjes
  • 25 gram cashewnoten grofgehakt, ik gebruik gezoutte
  • peper & zout

Instructions

  1. Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking. Voeg tijdens de laatste 5 minuten de broccoli toe.
  2. Houd een kopje kookvocht apart en giet af in een vergiet en doe hier een deksel op. Zet de pan terug op het vuur.
  3. Doe de roomkaas en room in de pan en verwarm. Bind deze tot saus (het mag wat borrelen) en breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer de penne, broccoli en kaas door de saus. Voeg wat kookvocht door als het niet goed verdeeld of te dik is. Garneer met de cashewnoten.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    Anderen bekeken ook:

    2 Comments on Kaaspasta met cashews

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.