Ik had altijd ontzettende pech met ovenschotels die beginnen met rauwe aardappelen. 2 uur later en ze zijn nog niet gaar, hoe dun ik ze ook snijd. Niet meer! Dit is mijn nieuwe favoriete manier om aardappels te eten. Je bent misschien 2 minuten in de keuken bezig en je spaart ruimte op je fornuis.
Je kan dit recept heel simpel vermeerderen, het enige wat je echt nodig hebt zijn de ovenstand en grofweg de baktijd!
De pin vind je hier, met een link naar een vergelijking van verschillende methodes om dit te maken uit The Guardian
Gepofte aardappels uit de oven Recipe
By oktober 2, 2012
Published:- Yield: 4 (4 Servings)
- Prep: 2 mins
- Cook: 60-90 mins
- Ready In: 1 hr 2 mins
Ik had altijd ontzettende pech met ovenschotels die beginnen met rauwe aardappelen. 2 uur later en ze zijn nog niet gaar, hoe dun ik …
Ingredients
- 4 aardappelen kruimig of wat kruimig
- 1 tl olijfolie milde, zeker géén extra vierge!
- zout liefst grof zeezout
- 1 klontje roomboter
- peper versgemalen
Instructions
- Verhit de oven voor tot 220℃.
- Was je aardappels! De meeste aardappelen zijn al schoon in de supermarkt, maar controleer even of er nergens zand meer op zit. Je eet de schil namelijk op!
Droog ze daarna af.
- Zet je aardappelen in de oven en bak daar 1-1,5 uur tot de aardappels zich makkelijk laten indrukken. Als de schil nog niet knapperig is nog eens 15 minuten bakken.
Serveer met in ieder geval een klein klontje boter! Ook lekker zijn crème fraîche al dan niet met verse kruiden of bosui. Alles wat bij aardappels past kan, dus wees creatief!
- Doet één theelepel olijfolie in een kuiltje in de palm van je hand en wrijf je handen, om daarna je aardappels een korte massage te geven om te zorgen dat er overal olie zit.
Optioneel: Neem even een momentje voor jezelf en masseer je handen, nagels en nagelriemen! Olijfolie is hier hartstikke goed voor! - Bestrooi je aardappels rondom met het zout. Dit is naar smaak en hangt ook af van het soort zout dat je gebruikt. Hou er rekening mee dat je - in tegenstelling tot gekookte aardappels - je dit zout ook eet. Behandel het als gebakken aardappels.
Ook al houdt je niet van zout heb je wel wat nodig om de schil knapperig te krijgen, dus gebruik dan maar een beetje en wrijf het er goed in!
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Ziet er heerlijk uit 🙂 Ik heb ook nog steeds een 2 pitter, maar ook maar een hete lucht oven. Die gaat maar tot 200 graden… maar misschien toch eens proberen!
200 graden moet ook zeker lukken hoor! Eventueel doe je het langer. Nigel Slater zweert zelfs bij 200 ℃.