Pin it and Do it #1: Gepofte aardappels uit de oven

4 gepofte aardappels met een kruis in het midden gesneden en wat samengedrukt zodat je de aardappel in de schil kan zien zitten. Er zitten vlekjes van het peper en zout op de aardappels en de schil is gerimpeld en glimt een beetje. De aardappelen zitten in een kleine taartschaal die grijs is van buiten en wit van binnen. Het oppervlak waar hij op staat is van metaal en geribbeld.En daar gaan we dan! De eerste ‘Pin it and Do it! Gepofte aardappels uit de oven zijn iets wat ik al heel lang wil maken, vaak genoeg op tv en ook dus pinterest zie, maar nooit maak.

Ik heb altijd ontzettende pech met ovenschotels die beginnen met rauwe aardappelen. 2 uur later en ze zijn nog niet gaar, hoe dun ik ze ook snijd. Niet met deze aardappels gelukkig! En waarom ik het niet eerder heb gedaan zal ik nooit weten, wat dit is mijn nieuwe favoriete manier om aardappels te eten! (Maar in de zomermaanden gooi ik ze nog liever in het as in de barbecue ;-)). Je bent misschien 2 minuten in de keuken bezig en je spaart ruimte op je fornuis. Vooral dit laatste vind ik erg prettig, want ik werk nog steeds op mijn 2-pitter. Je kan dit recept heel simpel vermeerderen, het enige wat je echt nodig hebt zijn de ovenstand en grofweg de baktijd!

De pin vind je hier, met een link naar een vergelijking van verschillende methodes om dit te maken uit The Guardian

Anderen bekeken ook:

2 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit 🙂 Ik heb ook nog steeds een 2 pitter, maar ook maar een hete lucht oven. Die gaat maar tot 200 graden… maar misschien toch eens proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.