4 gepofte aardappels met een kruis in het midden gesneden en wat samengedrukt zodat je de aardappel in de schil kan zien zitten. Er zitten vlekjes van het peper en zout op de aardappels en de schil is gerimpeld en glimt een beetje. De aardappelen zitten in een kleine taartschaal die grijs is van buiten en wit van binnen. Het oppervlak waar hij op staat is van metaal en geribbeld.En daar gaan we dan! De eerste ‘Pin it and Do it! Gepofte aardappels uit de oven zijn iets wat ik al heel lang wil maken, vaak genoeg op tv en ook dus pinterest zie, maar nooit maak.

Ik heb altijd ontzettende pech met ovenschotels die beginnen met rauwe aardappelen. 2 uur later en ze zijn nog niet gaar, hoe dun ik ze ook snijd. Niet met deze aardappels gelukkig! En waarom ik het niet eerder heb gedaan zal ik nooit weten, wat dit is mijn nieuwe favoriete manier om aardappels te eten! (Maar in de zomermaanden gooi ik ze nog liever in het as in de barbecue ;-)). Je bent misschien 2 minuten in de keuken bezig en je spaart ruimte op je fornuis. Vooral dit laatste vind ik erg prettig, want ik werk nog steeds op mijn 2-pitter. Je kan dit recept heel simpel vermeerderen, het enige wat je echt nodig hebt zijn de ovenstand en grofweg de baktijd!

De pin vind je hier, met een link naar een vergelijking van verschillende methodes om dit te maken uit The Guardian

Pin it and Do it #1: Gepofte aardappels uit de oven Recipe

By Cy-V Published: oktober 2, 2012

  • Yield: 1
  • Prep: 2 mins
  • Cook: 60-90 mins
  • Ready In: 1 hr 2 mins

En daar gaan we dan! De eerste 'Pin it and Do it! Gepofte aardappels uit de oven zijn iets wat ik al heel lang wil maken, vaak genoeg …

Ingredients

  • 4 aardappelen kruimig of wat kruimig
  • 1 tl olijfolie milde, zeker géén extra vierge!
  • zout liefst grof zeezout
  • 1 klontje roomboter
  • peper versgemalen

Instructions

  1. Verhit de oven voor tot 220℃.
  2. Was je aardappels! De meeste aardappelen zijn al schoon in de supermarkt, maar controleer even of er nergens zand meer op zit. Je eet de schil namelijk op! Droog ze daarna af.
  3. Zet je aardappelen in de oven en bak daar 1-1,5 uur tot de aardappels zich makkelijk laten indrukken. Als de schil nog niet knapperig is nog eens 15 minuten bakken. Serveer met in ieder geval een klein klontje boter! Ook lekker zijn crème fraîche al dan niet met verse kruiden of bosui. Alles wat bij aardappels past kan, dus wees creatief!
  4. Doet één theelepel olijfolie in een kuiltje in de palm van je hand en wrijf je handen, om daarna je aardappels een korte massage te geven om te zorgen dat er overal olie zit.
    Optioneel: Neem even een momentje voor jezelf en masseer je handen, nagels en nagelriemen! Olijfolie is hier hartstikke goed voor!
  5. Bestrooi je aardappels rondom met het zout. Dit is naar smaak en hangt ook af van het soort zout dat je gebruikt. Hou er rekening mee dat je - in tegenstelling tot gekookte aardappels - je dit zout ook eet. Behandel het als gebakken aardappels. Ook al houdt je niet van zout heb je wel wat nodig om de schil knapperig te krijgen, dus gebruik dan maar een beetje en wrijf het er goed in!

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    Anderen bekeken ook:

    2 Comments on Pin it and Do it #1: Gepofte aardappels uit de oven

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.