Vegetarische festiviteiten!

Vegetarische bento!
Vandaag is het ‘Wereld-vegetariërdag’ en komende maand is het ‘Vegetarian month’! Daarnaast is er óók nog eens een de ‘VeganMoFo’ (Vegan month of food) in de blogosphere!
Ik ben zeker 5 jaar vegetariër geweest en zelfs nu eet ik amper vlees – maar ik eet het wèl!
Ik wilde vandaag beginnen met één van de doelen op mijn Day Zero-lijst: weer een maand volledig vegetariër worden (№ 6), met als ‘uitdaging’ een week vegan (№ 98). Om te kijken wat er voor alternatieven zijn voor bijvoorbeeld eieren en kaas.

Maar toen bleek dat ik naast mijn stapels tofu en quorn nog ontbijtspek en gehakt in mijn koelkast had en ik ga geen vlees kopen om het vervolgens weg te gooien. Ik ben sowieso erg spaarzaam met voedsel. Dus dat gaat eerst op en ik eet vandaag dus ook niet vegetarisch. Het plan is het vlees eerst op te maken en dan alsnog een maand vegetarisch eten. Dan loopt het niet helemaal synchroon, maar dat maakt wat mij betreft niet uit!
Ik verwacht dat dit over 2-3 dagen zal zijn, waarna ik meer vegetarisch ga koken!

Ik wil deze persoonlijke uitdaging combineren met Uniflame’s ‘Cookbook challenge, die loopt in oktober en november en waarbij je je ongebruikte kookboeken uit de kast trekt en recepten gaat proberen die je nog nooit hebt gemaakt! Ik heb nog een doel op mijn lijstje dat ik een keer het lot mijn maaltijd ga laten bepalen en ik een willekeurig kookboek op een willekeurige bladzijde ga koken (№ 97).
Tot slot is er óók nog eens een challenge in combinatie met Pinterest: ‘Pin it Do it’ (#PinitDoit), waarbij je daadwerkelijk eens die dingen gaat maken waar je Pinterest mee vol gooit!

Genoeg te doen dus! Halloween/Samhain komt er ook aan en mijn gedachten denken ook al stiekem aan Yule. Herfst is echt DE tijd voor mij, heerlijk vrienden langs voor warme drankjes met iets lekkers. Ik ben blij dat ik weer een oven heb. Heb er zin in! ^_^

Anderen bekeken ook:

7 reacties

    • Ik ook! 😆
      Er staan in ieder geval ook een paar van jouw recepten al een tijdje in de wachtrij! Die tellen wat mij betreft ook!
      (Je avatar is mooi gecamoufleerd met mijn achtergrond zeg!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.