#Bloggiesta tortillataart

Dit weekend is het weer bloggiesta! En hoewel het officieel een boekenblog-event is, is het een heel leuk en nuttig iets om te doen voor je blogs. Omdat ik zelf food/recepten-blogs heb leek het me leuk een recept te plaatsen die bij het thema passen! Er staat hier, ook een Engelse versie omdat bloggiesta een voornamelijk Amerikaans iets is en de voertaal op twitter daardoor Engels is.

THE ENGLISH TRANSLATION CAN BE FOUND HERE! 😀

In dit recept maak ik gebruik van kant-en-klare tortilla’s en bonen uit blik omdat ik snel klaar wilde zijn, maar maak gerust zelf je tortilla’s!

Recept: Tortillataart

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 55 minuten

Samenvatting: Een goedkope, simpele en snelle maaltijd voor 6 tot 8 personen dat je kan maken met ingrediënten uit je voorraadkast! Het moet lang koken, maar het is vooral wachttijd! En je beloning is ooey gooey vegetarische kaaserige heerlijkheid!

Ingrediënten

 • 1 el zonnebloemolie
 • 1 rode ui fijngesnipperd
 • 2 tenen knoflook fijngesnipperd
 • 1 paprika in blokjes
 • 1 el gedroogde oregano
 • 1 tl chilivlokken
 • 2 blikken gepelde tomaten à 400 gram, gehakt
 • 1 blik water uit de blikken tomaat
 • 1 el ketchup
 • 400 gram nierbonen gekookt, afgespoeld en uitgelekt. Gewicht droge bonen 150 gram
 • 170 gram suikermais uit blik, uitgelekt
 • 1-2 bosuien in dunne ringen
 • 400 gram scherpe kaas (cheddar, extra belegen)
 • 6 tortillas knoflook/peterselie

Bereiding

 1. Verhit de olie in een diepe pan met dikke bodem. Fruit de uien 3 minuten, voeg dan de knoflook en paprika toe om nog een minuut te bakken. Voeg dan de oregano en chili toe en meng goed voor je de tomaten, water en het ketchup toevoegt. Roer goed om te mengen en laat 15-30 minuten sudderen op een middelhoog vuur zonder deksel, tot de saus is ingedikt. Roer regelmatig.
 2. Meng de bonen, mais en bosui. Zet apart. Rasp de kaas grof en zet wat apart voor de krokante bovenlaag van je taart. Bak je tortilla’s heerlijk lichtbruin in een droge koekenpan. Verwarm je oven voor tot 200℃.
 3. Laagjestijd! Begin mee een laagje saus in een ronde ovenvaste schaal, gevolgd door een tortilla, ⅓ van je feestelijke bonen en ⅓ van de kaas. Herhaal tot je bij je laatste tortilla bent en duw je laagjes wat aan. Eindig met een laagje saus en kaas.
 4. Zet je schaal in de oven en verlaag de temperatuur naar 180℃. Bak 30 minuten of tot je kaas goudgeel gebakken is en je taart gloeiend heet. Erg lekker met verse guacamole, avocado salsa of crème fraîche (met bosui!).

Noot

Ik gebruik hiervoor mijn quiche-schaal omdat ik het lekker vind dat mijn randjes knapperig zijn, maar alle ovenschalen zijn geschikt!

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.