Yakisoba-saus

Yakisoba is één van mijn favoriete makkelijke roerbakgerechten. Je kan ontzettend veel variëren met de. Hier kan je (verse) ramen of Chinese eiernoedels gebruiken.

Als ik yakisoba maak bak ik eerst blokjes tofu op hoog vuur in de wok krokant in wat zonnebloemolie, haal ze uit de pan, bak de groenten en bak dan de bijna-gare noedels. Dan de saus er door, snel doorschudden (ik roer tegenwoordig zelden meer, mengt veel beter), serveer, spoel de wok snel om met heet water en bak de tofu nog snel met wat saus om in te koken en dan bovenop de yakisoba te serveren. Op deze manier blijft de tofu lekker knapperig. Doe je dit (traditioneel) met varkensvlees kan je het vlees er in laten zitten of samen met de saus mengen.

Mijn yakisoba heeft in ieder geval een allium, liefst knoflook en een vorm van ui (prei, bosui, bruine ui) en een stevige groene groente. Broccoli, peulbonen en kolen zijn hier zeer geschikt. Doe als je Japanners en kook met je ogen! Een oranje wortel, gele paprika, rood pepertje en de witte tofu of taugé. Samen met je groene groenten is het een feest voor het oog. In plaats van chili kun je ook wat tabasco aan je saus toevoegen. Experimenteer!

Nu kan je yakisoba-saus gewoon in een toko kopen, maar ik vind het prettig zelf te maken. Ik kan de saus naar wens aanpassen, weet wat er in zit en het is nog goedkoper per portie ook! Ik heb helaas nooit sake in huis, kooksake heb ik nog niet gevonden, dus ik gebruik honmirin en water. Heb je wel sake doe daar dan 1 el van en 1 tl mirin.

Wat zijn jouw favoriete yakisoba-ingrediënten?

Yakisoba-saus

By Cy-V Published: mei 29, 2012

  • Yield: Voor 4-5 porties (5 Servings)
  • Prep: 2 mins

Yakisoba-saus zelf maken, je hoeft alleen maar te mengen!

Ingredients

  • 5 el worcestershire-saus
  • 4 el sojasaus Japanse of Chinese lichte!
  • 1 el ketchup Flinke kneep, in ieder geval 1 el, meer naar smaak
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 el honmirin
  • 1 tl water

Instructions

  1. Meng alle ingrediënten in een potje of flesje naar wens en schudt goed!
  2. Bewaren: Ik gebruik een weckpotje van 220 ml, je hebt zeker iets van 200 ml nodig. Als je potje gesteriliseerd is en je niet met je vingers aan de saus zit is deze saus erg lang houdbaar. Controleer de houdbaarheid van je ingrediënten. Maar zo lang red de saus het niet, dat beloof ik je!

WordPress Recipe Plugin by ReciPress

Anderen bekeken ook:

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.