Dinsdag: Rijst met linzen en ei

Vandaag stond een variatie van een simpele dal op het menu. Als ontbijt had ik ontbijtmuffins. De 2 eieren, ene wortel en kleine hoeveelheid muesli was zo beter besteed (verspreid over meer maaltijden) dan zonder, en het zijn muffins! Zoetigheid zit er niet zoveel in, dus dubbelwin! De dal is simpelweg met wat rijst en een gebakken ei, de dooier pas kapotprikken als deze op de linzen ligt! Het liefst zou ik deze ook nog serveren met wat verse peterselie maar ik had niet meer in de vriezer en mijn plant is dood dus dat zat er helaas niet in. Deze versie van de dal!

Dal met ei

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde linzen
  • 1 tl gemalen verse gember
  • 1 ui
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 el gemalen komijn
  • ¾ el garam massala
  • 3 el zonnebloemolie
  • Scheutje citroensap
  • 1 ei
  • Rijst

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water. Kijk op je verpakking voor specifieke instructies maar het is vaak 30-40 minuten.
  2. Kook je rijst.
  3. Giet en spoel af. Snipper de ui fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui met de gember op laag vuur tot de ui zacht gekarameliseerd is.
  4. Voeg de specerijen toe en bak deze een minuut mee. Verhit de resterende olie in een andere koekenpan en bak hierin het ei op hoog vuur, laat de dooier heel. Strooi er peper en zout op.
  5. Voeg dan de linzen toe aan het uienmengsel en verwarm het geheel. Serveer de linzen met de rijst en het ei er bovenop.

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.