Dit recept werkt goed met iedere soort pastasaus van tomaat uit pot of gewoon gepelde tomaten uit blik.
Recipe: Pasta met tartaar en wortel
Ingrediënten
- 2 el (olijf)olie
- 1 ui
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 1 tartaartje
- 500 ml tomatensaus
- 2 tenen knoflook óf 1/4 tl knoflookpoeder
- 1 el marjolein (marjoraam), oregano of italiaanse kruiden (optioneel)
Bereiding
- Zorg dat je tartaar op kamertemperatuur is (haal 10 minuten voor bereiding uit de koelkast).
- Maak je groenten schoon en snij ze. De ui gesnipperd, prei in halve ringen, winterpeen in grove stukken. Verse knoflook snij je fijn, rasp of pers je.
- Kook je pasta. (100 gram per persoon, er is genoeg saus voor vier)
- Verhit de olie in de pan en fruit de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan het tartaartje toe en rul deze grof – het zal niet zo fijn worden als bij gehakt en dat wil je ook niet, want dan wordt het erg droog. Voeg de prei en wortel toe en bak deze een minuut, gebruik je verse knoflook dan bak je die nu mee. Voeg de gedroogde knoflook met de tomatensaus en kruiden toe. Laat 5 minuten koken.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4
De rest van de saus kan je prima invriezen, zelfs als je tartaar ingevroren is geweest.