Dit recept is niet van mijzelf, maar van Nigella Lawson. Maar omdat ik hem wel geweldig leuk vind om te maken en het mooi in de ‘karamelserie’ past wil ik het toch delen. Het is zelfs haast geen recept te noemen; het heeft maar drie ingrediënten! De originele naam is ‘Honeycomb’, honingraat, maar de Cornish naam is ‘Hokey Pokey’ en die is veel leuker!
Recipe: Hokey Pokey / Honeycomb
Ingrediënten
- 100 gram (riet)suiker
- 60 ml golden syrup
- 1½ tl baking soda
Bereiding
- Meng de golden syrup en suiker in een koude pan. Goed mengen! Zodra je de pan aan hebt gezet niet meer roeren anders gaat je caramel kristalliseren! Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Laat de karamel borrelen en donkerder worden, schud de pan om het beter te mengen. Wanneer het amberbruin is haal je de karamel van het vuur.
- Nu komt het leuke! Voeg de baking soda toe en meng snel met een garde en giet het op de plaat. De soda zorgt er voor dat de karamel gaat schuimen en maakt het heel luchtig als het droog is.
- Na circa 15 minuten is het hard en kan je het tweede leuke deel doen! Kapotslaan! Maak verschillende grotes.
Aantekeningen
Lekker los, over ijs, in een taart en nog veel meer!
Let heel erg goed op dat je geen caramel op je krijgt, caramel zorgt voor nare brandwonden!
Variaties
Je kunt honing gebruiken in plaats van golden syrup, ook corn syrup kan je gebruiken. Ik vind golden syrup het lekkerst omdat het naar stroopsoldaatjes smaakt 🙂
Lekker met wat chocolade er overheen!
Leuk als klein eetbaar cadeautje voor de gastheer of vrouw!
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 20 minute(n)
Culinaire traditie: Engels