Knolgroentenschotel

Dit wordt een samenwerking van twee recepten. Ik heb dit gegeten met Samhain en ik vond ze fijn bij elkaar passen. De maaltijd bestaat geheel uit knol- en wortelgroenten en wordt grotendeels in de oven bereid!

Knolgroentenschotel

By Cy-V Published: november 20, 2011

  • Yield: 4 Servings
  • Prep: 25 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 55 mins

Dit wordt een samenwerking van twee recepten. Ik heb dit gegeten met Samhain en ik vond ze fijn bij elkaar passen. De maaltijd …

Ingredients

Instructions

  1. Breng een pan knolselderij en aardappels met koud water, zout en het citroensap aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken en iets afkoelen.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit de knoflook en ui 5 minuten op een laag vuur.
  3. Leg ondertussen de plakken aardappel en knolselderij in een grote ovenschaal. Verdeel het knoflook/ui-mengsel over de groenten. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  4. Voor de bechamelsaus smelt je de rest van de boter in een sauspan en voeg je de specerijen en bloem toe. Bak een minuutje om de bloem gaar te laten worden en zo te voorkomen dat je saus naar bloem smaakt. Giet de melk er beetje bij beetje bij en zorg dat het eerst goed gemengd is voor je meer toevoegt. Wanneer alle melk is toegevoegd laat je het een paar minuten koken en dikker worden. Breng het meer op smaak met zout en peper. Giet de bechamel over de ovenschotel en verkruimel de feta er overheen. Bak de ovenschotel in 20-30 minuten gaar en bruin.

    Variaties: Gebruik zoete aardappel in plaats van de gewone aardappel!

WordPress Recipe Plugin by ReciPress

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.