De bento is yakisoba met sperziebonen, rode ui en broccoli daarbij. Daarbovenop zalm teriyaki met sesamzaad en nigella-zaad. In het kleinere bakje zit meer geroerbakte broccoli met rode ui en sesam, geroerbakte paprika met kip uit het Just Bento Cookbook en als toetje drie-in-de-pan. Mijn bento bevat dezelfde ingrediënten, behalve in volume en bij mij ontbreekt de paprika-roerbak.
Ik ga er eens naar kijken! Want in Japanse restaurants vind ik dit altijd heel lekker en het is ook favoriet bij Nick.
Yakisoba zijn toch op een speciale manier gemaakte noodles? Of haal ik weer dingen door de war? 😉
Letterlijk is het gebakken soba/noodles, maar het wordt van ramennoodles gemaakt :p. Ik heb wel valsgespeeld want traditioneel zit er natuurlijk varkensvlees, beni shoga, visvlokken en andere ingrediënten enzo in. Maar er zijn honderden variaties en het zijn de noodles en saus 🙂 Misschien kun je deze proberen als je het eens wilt maken? 😀
Eerst de noodles koken en dan in de saus opbakken. Een beetje zoals met nasi!