Bento voor beiden, #91 en #92

Beschrijving staat onderaan deze blogpost!
Ik heb een tijd geen bento’s gemaakt noch posts geplaatst. Dit omdat ik momenteel hard bezig ben mijn leven stevig op de rails te krijgen. Dankzij mijn vele kwalen is het wennen aan vroeg donker en guur weer erg moeilijk, ik studeer weer (zelfstandig) en mijn bedrijfsplannen moesten even op een sudderpitje en bovendien ben ik tegenwoordig single. We wonen nog samen, wat het nogal moeilijk maakt, maar alles lijkt door te gaan. We eten grotendeels nog steeds samen, we doen dingen samen, we doen alleen die dingen die partners doen niet meer en slapen nu altijd in eigen bedden. Een thermos-bento met twee side-dishes. In de thermosbeker zit yakisoba met groene bonen met daar bovenop teriyakizalm soboro met sesamzaad en zwart nigellazaad. In een van de side-dishes zit broccoli en sperziebonen met rode ui, in de andere drie mini drie-in-de-pan.
Gezien ik vooral voor hem lunches klaarmaakte (als je altijd thuis luncht is dit niet zo nodig) en hij eerst veel uit lunchen ging of thuis lunchte, samen met het uit elkaar gaan zorgt er voor dat er gewoon minder bento’s worden gemaakt. Ik ben wel weer actief op mijn andere blog, Met de Paplepel, dus als je me mist kun je altijd daar kijken! (En laat dat ook even weten, ik kan wel wat fijne woordjes om terug te zien gebruiken 😉 [/shamelessplug])

Ik ga wel de lunch- en dinercatering doen tijdens filmopnamen van een vriendin rond februari, het plan is dat in ieder geval de lunch in bento-stijl is! Ik wil wel voor die tijd mijn 100e bento hebben gemaakt, gezien ik deze speciaal wil maken. Dus dan komen er in ieder geval nog 8 voor die tijd!

De bento is yakisoba met sperziebonen, rode ui en broccoli daarbij. Daarbovenop zalm teriyaki met sesamzaad en nigella-zaad. In het kleinere bakje zit meer geroerbakte broccoli met rode ui en sesam, geroerbakte paprika met kip uit het Just Bento Cookbook en als toetje drie-in-de-pan. Mijn bento bevat dezelfde ingrediënten, behalve in volume en bij mij ontbreekt de paprika-roerbak.

Anderen bekeken ook:

3 reacties

    • Letterlijk is het gebakken soba/noodles, maar het wordt van ramennoodles gemaakt :p. Ik heb wel valsgespeeld want traditioneel zit er natuurlijk varkensvlees, beni shoga, visvlokken en andere ingrediënten enzo in. Maar er zijn honderden variaties en het zijn de noodles en saus 🙂 Misschien kun je deze proberen als je het eens wilt maken? 😀

      Eerst de noodles koken en dan in de saus opbakken. Een beetje zoals met nasi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.