Ik zoek altijd naar simpele oplossingen om het klaarmaken van een bento sneller en makkelijker te maken zonder het esthetische aspect te verliezen. Ik moet al enorm inleveren op dat gebied, ook voor mijn vriendje, maar bijvoorbeeld leuke siliconen bakjes helpen een hoop! En laat dat nou ook juist datgene zijn wat het wat kan versnellen.
Bijna alle siliconenbakjes zijn geschikt voor oven, vriezer, toaster en soms zelfs magnetron (zoals deze). Dit zorgt ervoor dat je gerechten (pasta, muffins, verschillende soorten pasteien, quiches, hartige taarten, frittata, etc) van te voren kunt bereiden en invriezen. Voor het meegeven hoef je dan alleen maar te laten ontdooien/opwarmen. Het kan zo door de oven in! In dit geval is het Quorn in een zelfgemaakte satésaus, de kant en klare vind ik niet lekker. Superhandig voor bij vriendje’s favoriet: bami goreng. Je kunt hier natuurlijk allerlei soorten voorraad en restjes voor gebruiken!