Takoraisu (タコライス) of ‘taco rijst’ is een Japanse interpretatie van tex-mex eten en komt van het eiland Okinawa. Het is een enorm populair gerecht, zoals veel ‘westers’ eten daar.
‘Tacogehakt’ op een bed van rijst met sla, tomaat, kaas, komkommer en/of salsa. Soms wordt dit geheel op of in een tortilla geserveerd.
Hier het recept voor het ‘tacogehakt’ zoals in bovenstaande bento.
Snij een kleine winterpeen en 1 paprika in kleine blokjes. Snipper 1 kleine ui en pers 2 tenen knoflook. Verhit zonnebloemolie in een pan en sauteer de groenten tot ze zacht zijn. Rul hier 500 gram biologisch gehakt in tot bruin (Vegetariërs, vervang met 400 g linzen). Maak wat ruimte in het midden van de pan en voeg 1½ tl chilipoeder, 1½ tl paprikapoeder, 1 tl komijn en peper en zout toe en laat even ‘bakken’. Meng met het gehaktmengsel. Voeg 1 klein blikje tomatenpuree (70 g) en 40 ml water toe. Meng goed. Proef even een afgekoeld stukje, het moet (ook koud!) erg sterk smaken omdat het met ongekruide gekookte rijst geserveerd word.
[…] Recept voor het tacogehakt staat hier. […]