Groentecurry met cashews

Vegetable curry and rice

Dit is een recept wat ik ontzettend vaak heb gemaakt. Het is een tijd lang mijn go-to vegamaal geweest met gasten, omdat ook de niet-vegetariërs dit konden waarderen.

Maak 200 g bloemkool schoon en snij in roosjes. Was en dop 200 g sperziebonen, breek indien ze lang zijn doormidden. Blancheer 3 minuten en doe dan in ijswater.
Snij ondertussen 1 rode ui in (halve) ringen en doe deze in een verwarmde pan met 2 el zonnebloemolie. Fruit gazig. Rasp 2 cm verse gember en pers of rasp 3 teentjes knoflook. Doe deze bij de ui. Wanneer het flink begint te geuren 1/2 el kerriepoeder, 1 tl garam massala en 1/2 tl gemalen komijn er bij doen. Roerbak. Voeg de geblancheerde groenten toe en roerbak, circa 2 minuten. Meng goed!
Snij 100 gram santen (blok) in blokjes en voeg toe met wat heet/gekookt water. Liever eerst te weinig dan teveel! Roer goed door tot de santen gesmolten is en doe er eventueel nog wat heet water bij zodat er ook wat currysaus is. Serveer met 100 gram cashews, grofgehakt of aangevallen met een deegroller of pan (geplet) en rijst.

Anderen bekeken ook:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.