Baby dorayaki bento, #87

Een roze lunchdoosje uit 2 delen. Het grootste doosje is half gevuld met een kleurige chinese nasi met daar bovenop een wortel in de vorm van een dennenbloem. Links in dat doosje zitten 2 deegballetjes met daaromheen een dun laagje rode saus. Er voor zit een stukje ananas waar tegen aan een plakje wortel in de vorm van kersenbloesem zit. In een van de balletjes zit een prikker in de vorm van een abstract 'takje met blaadje', deze komt uit naast de wortel-bloem. Tussen de balletjes zitten opengesneden sugar snap 'blaadjes' (van bovenaf gezien lijken deze boontjes een beetje op blaadjes.) In het andere bakje zit links geroerbakte taugé en paprikareepjes in drie kleuren: geel, oranje en rood. Daar naast liggen sugar snap boontjes tegen een baran verdeler met daar op boontjes met vrolijke gezichtjes. Daar tegen aan zitten twee roze hartvormige cups. In de onderste zit walnoten met wat rozijnen, in de bovenste mini-dorayaki. Rechts van de cups een appel-konijn en tussen de cups en baran zit een roze prikken met het hoofd van nijntje. Deze prikker zit in de lengte door drie bosbessen heen.

Dorayaki zijn pannenkoekjes gemaakt van castella-cake, gevuld met een pasta van adukibonen en suiker. Deze pannenkoekjes zijn redelijk bekend bij Japan/Anime-fans (welkom terug van Abunai!) doordat het een populaire Japanse snack is, maar je hebt bijvoorbeeld Doraemon, de dorayaki liefhebbende blauwe robotkat. Toch kennen ook velen die niets met Japan of anime hebben het pannenkoekje wel van de ‘Pancake bunny’.
Hoe dan ook, ze zijn erg lekker en ik heb baby dorayaki gemaakt en gevuld met zelfgemaakte tsubu-an (grove an-pasta).
Verder zit er nasi, koe loe yuk (deegballetjes met varkensvleesvulling, van de chinees, al ga ik dat ook nog eens maken, met een twist!), sugar snap boontjes, de paprikaroerbak waar ik eerder over gepost had, walnoten en rozijnen en een appelkonijntje!

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.