Wentelteefjes

Wentelteefdriehoekjes met poedersuiker op een houten aanrechtblad naast een botervloot en een bakje met daar in een theezeefje met poedersuiker.Dit recept is iets dat ik al jaren maak – toen ik hem zag staan vroeg ik me al af waarom ik dit nog niet gepost had! Vrienden weten dat dit een van mijn ‘gastontbijt’ opties is en ik krijg dan ook vaak het verzoek. Voor mijn vriendje míjn vriendje was en wij elkaar leerden kennen spraken we af dat hij langs zou komen hiervoor. Tegenwoordig maak ik het ook vaker in het weekend – omdat ik niet alleen meer voor mezelf maak. Een superontbijt voor in het weekend!
Een klassiek Hollands recept waarvan ik vroeger de naam nooit van kon onthouden, maar ontzettend makkelijk te maken is en zelfs kan worden ingevroren voor die drukke doordeweekse dagen.

Recipe: Wentelteefjes

Ingrediënten

  • 4 sneden (oud) wit casinobrood
  • 1 ei
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 125 milliliter melk
  • Boter

Bereiding

  1. Klop het ei met de suiker, het kaneel en de melk tot alles goed gemengd is.
  2. Giet de helft van dit mengsel in een schaal waar deze vier sneden brood in passen (niet te ruim! Ik gebruik een brownie-vorm, past precies!), doe het brood er bij en giet de rest van het melk-ei-mengsel er overheen. Draai de boterhammen om (wentel!) en laat de andere kant ook het vocht opnemen. Laat staan tot al het vocht is opgenomen.
  3. Verhit ondertussen een klein klontje boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Wanneer deze gesmolten maar nog niet bruin is een van de boterhammen in de pan laten glijden en bakken tot het bruin en knapperig is. Draai de boterham om en bak de andere kant. Herhaal tot het brood op is!
  4. Serveer met poedersuiker

Aantekeningen

Snij het brood voor je het laat weken diagonaal doormidden zodat er meer dan 1 boterham in de koekenpan past.

Je kunt dit ook op voorraad maken voor in de vriezer! Bereid de wentelteefjes helemaal en laat ze afkoelen. Stop ze in individuele bakjes/zakjes of doe er bakpapier/plastic tussen want anders zullen ze aan elkaar vriezen. Vries in en wanneer je ze wilt bereiden kan je ze in een broodrooster doen of gewoon opbakken. Hou er rekening meer dat het ongeveer twekeer zo lang toasten is dan gewone boterhammen!
Ze worden heerlijk knapperig en heet van buiten en blijven wat zacht van binnen! 🙂

Voorbereidingstijd: 2 minute(s)

Bereidingstijd: 10 minute(s)

Dieet: Vegetarisch

Porties: 2

Hoop dat het bevalt, fijn weekend!

Anderen bekeken ook:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.