Aardappelsalade met rucola en rauwe ham

Potatoesalad with rucola and raw hamMijn go-to barbecue- of buffetrecept. Het is namelijk geweldig makkelijk om in grote hoeveelheden te maken, vegetarisch te houden (want ook zonder de ham lekker), fris en doet het ook goed wanneer hij niet gekoeld is.

Schrob 1 kg vastkokende aardappels schoon en snijd in dikke plakken. Kook 15-20 minuten in gezouten en water. Giet af en laat uitdampen.
Klop een dressing van 150 ml vetarme griekse yoghurt (volvette of crème fraîche kan ook, maar dan is hij minder fris), 2 el yoghurt-mayonaise en peper en zout. Was een bio granny smith appel en snij in dunne partjes (met schil!) en deze partjes door de helft.
Meng de appel en dressing met de nog warme aardappelen en de helft van de 150 gram rucola of rucola gemengd met andere pittige/jonge bladsla.
Verdeel de rest van de sla over 4 borden, doe de salade hier op (of andersom) en verdeel 3 el kleine kappertjes hier over. Verdeel dan 200 g rauwe ham (zoals parma- of serranoham, maar ik heb liever locaal) en besprenkel met nog wat olijfolie en maal nog wat zwarte peper er over.

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.