Roti bento, #84

In een thermosbeker zie je surinaamse massala met aardappelen, kip en sperziebonen. De saus is ietwat bruin. Links bovenin zie je een kleiner doosje (sidecar) met een tot roos opgerolde roti en 3 broccolirozen. Daaronder zie je nog zo'n doosje met de inhoud van de curry los: sperziebonen, aardappelen en kip. Daarbij een kuikentje gemaakt van een kerrie-ei met een snavel en poten van wortel en ogen van nori-zeewier

Eindelijk! Gelukt om zelf roti te maken! Hij klopt nog niet helemaal, maar ik maak het binnenkort nog een keer, dan post ik het recept (dat gaat nu niet want ik vertrek naar Berlijn voor een week!).
De rotiplaten willen nog niet exact qua vorm (ene kant is dik, ander dun ;>_>) maar de smaak is goed! Hoezee!! Gezien ik hier nog geen goede (Surinaamse) rotirestaurant heb gevonden erg gelukkig. Misschien vind ik in een van de on-onderzochte toko’s nog wel platen in de vriezer, dat maakt de boel een stuk makkelijker. De broccoli hoort er niet bij, maar ik wilde wat écht groens bij alles! En ach, nu is het een doosje roosjes.
Geniet van het mooie weer!

Anderen bekeken ook:

1 reactie

  1. Broccoli smaakt toch best bij roti? Wij gooien er vaak bloemkool in maar als we wat broccoli over hebben dan laten we ons niet weerhouden. 🙂

    Lekkere kant-en-klaar rotibroodjes kopen is inderdaad niet eenvoudig. Ik maak ze dus ook meestal zelf, of smokkel en eet het met Turks brood. 😉 Overigens vind ik dat je roti zsm moet opeten omdat het anders droog wordt dus ik weet niet of ik het zelf zo snel in een bento zou doen..? Hoe dan ook, het ziet er allemaal heerlijk uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.