Bento #76: Bijkom-bento

Bento met gebakken rijst met daar bovenop een bloem van wortel en spinazie, ernaast tamagoyaki. In de andere laag gehaktballetjes, kerstomaten, broccoli en spinazie-geitenkaassalade.

Mijn vriendje was dit weekend jarig en dus feest! Na een enorme voorjaarsschoonmaak (en we zijn er nog niet) ging ik ook ~24 cupcakes en 2 brownies maken en moest ik voor 15 man pasta koken. Seriously. Imagine 1800 grams of fresh spinach!

Dat gecombineerd met de troep weer opruimen, ontzettend veel gasten hebben en een rather demanding gast voor 3 dagen hebben putte me nogal uit. Dat weer gecombineerd met veel werk aan de (web)winkel zorgt er voor dat deze bento zo laat werd gepost. En heel simpel is.

Er zit in: gebakken rijst met daar bovenop een bloem van wortel en spinazie, ernaast tamagoyaki. In de andere laag gehaktballetjes, kerstomaten, broccoli en spinazie-geitenkaassalade met een flesje honingdressing. Helaas had ik geen walnoten meer voor er bij, die zaten allemaal in de brownies.

Recept voor de honingdressing:

Ingrediënten

 • 3 el honing
 • 3 el olijfolie
 • 2 tl azijn
 • 2 tl (grove) mosterd
 • versgemalen peper

Bereiding
Normaliter meng je als je klopt eerst het azijn, mosterd en in dit geval de honing en voeg je geleidelijk de olijfolie toe. Ik stel voor een oud jam/mosterd/[vul in]-potje te gebruiken, alleser in te doen en te schudden. Maak er een leuk dansje bij voor vergroot plezier. En dan is dat het al!
De dressing kan je dan ook indien nodig (wat zo is als je alleen voor je bento maakt) een tijdje bewaren in de koelkast.

Anderen bekeken ook:

2 reacties

 1. Wow, dus een heel kookfestijn overleefd? 🙂 Hopelijk werd het allemaal erg gewaardeerd! Spinazie-geitenkaassalade klinkt heerlijk, maar hoeveel ml past er eigenlijk in dit doosje? Ik gebruik meestal een grote lock & lock doos voor salade (neemt zoveel ruimte in he?)

  • Ja veel salade past er niet in, een klein handje, blaadje voor blaadje er in gedaan (scheelt ruimte). Maar het was ook echt een bijgerecht, voor een volledige salade heb je inderdaad een grote doos nodig 😛
   En het werd erg gewaardeerd! Alles op, zelfs de pasta, al was er teveel! Vooral de brownies waren eeeerg geliefd. 😎

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.