Ik verzin regelmatig nieuwe recepten. Als ik een recept bekijk gebruik ik globaal de ingrediënten, bevat het een voor mij nieuwe techniek lees ik daar over, maar verder doe ik het zelf. Vaak lijkt het niet zo of helemaal niet meer op het originele recept. En dat maakt ook niet zoveel uit als het gewoon lekker is! Als het erg lekker is neem ik me altijd voor het op te schrijven (nu écht!) maar altijd vergeet ik het weer. Het recept voor koffiecupcakes recreëren staat al maanden op de to-do-lijst, evenals vele pastagerechten omdat mijn huisgenoot geen tomaat noch paprika lust, dus is even improviseren, wil je niet altijd de standaard roomsaus gebruiken.
Maar nu had ik mijn gay boyfriend op bezoek om bij te babbelen over zijn onstuimige leven en was hij – met mijn vriendje en huisgenote – proefkonijn voor wederom een nieuw geslaagd recept. Supersimpel! Ik ga het echt opschrijven! Echt! Nou, bij deze. Het is me gelukt. Bij het opruimen van de keuken de hoeveelheden bekeken (met een beeld er bij kan ik wél dingen onthouden) en daarna snel in Evernote gezet. Dus ziehier, tagliatelle met spinaziesaus:

Ingrediënten

  • 500 g tagliatelle
  • 600 g verse gewassen spinazie
  • 1 middelgrote ui
  • 2 flinke tenen knoflook
  • olijfolie
  • 250 g mascarpone
  • 3-4 el citroensap*
  • vega: 75 g pepijnboompitten
  • vlees: 2 scharrelkipfilets (niet echt duurder, veel beter) in kleine blokjes gesneden
  • papje van 2 lepels maizena

*die wist ik toch echt niet, ik heb het er gewoon in gedaan. Maar dat komt overeen met sap van 1 citroen bij 4 el (=60 ml)

Bereiding

Zet een grote pan water op (onthou, liter per 100 g pasta!). Snipper de ui en knoflook fijn en pers indien nodig je citroen. Fruit de ui en knoflook zachtjes 10 minuten. Gooi de pasta in het kokende water. Bak je kip met peper en zout of rooster je pijnboompitten. Voeg ⅔ van de spinazie toe aan de knoflook en ui en roerbak dit op middelmatig tot hoog vuur tot het slinkt en het water verdampt. Voeg dan de mascarpone (, kip) en het citroensap en de maizena er door. Laat een beetje inkoken. Voeg de rest van de spinazie en de pasta toe en meng goed.
Verdeel over 4-6 borden en bestrooi met pijnboompitten. Smakelijk!

Wist je dat…Je helemaal niet heel veel ijzer binnenkrijgt van spinazie? Er zit wel veel ijzer in, maar je lichaam kan dit niet opnemen. Appelstroop, dáár zit veel opneembaar ijzer in!

Anderen bekeken ook:

3 Comments on Tagliatelle met spinazieroomsaus

  1. Ik weet dat het dan heel anders smaakt 🙂 Ik zeg alleen dat ik zoiets maak. Ik heb alleen de combinatie mascarpone + spinazie nog niet uitgeprobeerd. Maar dankzij jouw recept, ga ik dat zeker nog doen 🙂

  2. Ik maak ook regelmatig zo iets 🙂 Alleen ik gebruik vaak kruidenkaas ipv mascarpone omdat kruidenkaas veel goedkoper is. Maar ik ga dit ook eens proberen, want het klinkt goed 🙂

    • Mja maar met kruidenkaas wordt het wel heeeeeeel anders. Eventueel kan je andere roomkaas gebruiken, naturel philadelphia (knock-off). Wij gaan vanavond een diepvriesspinazieversie uitproberen. Eigenlijk moet een deel wel echt vers, maar zeker een deel (dat 2/3 dat meebakt) kan vervangen door diepvries, denk ik. Al zal ik zelf toch voornamelijk voor de vers gaan. Structuren en smaak is toch wel anders, vooral eerste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.