Brownie cupcakes!

Brownie cupcakes

Het is haast onmogelijk dit niet lekker te vinden, tenzij je gewoon echt niet van chocolade houdt: Brownies. En nu komen ze in een nog betere vorm: cupcakes! Deze brownie in portieformaat is fudge-y van binnen en extra knapperig van buiten.
Het is een enorm simpel recept, so let’s get to it!

Ingrediënten

  • 125 g (extra) pure chocolade, zeker 70% cacao. OOK als je normaal liever melk eet.
  • 110 g roomboter
  • 125 lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 50 gram bloem (gezeefd)
  • 100 g walnoten

Bereiding
Smelt de boter met de chocolade au bain-marie (in een waterbadje). Doe een kom in een pan zodat de bodem in het water zit (niet laten drijven als een bootje!). Verhit het water, maar laat het niet koken! Laat zo de boter en de chocolade zachtjes smelten.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Klop de eieren met het suiker tot het een luchtige lichtgele substantie is. Het wordt nooit zo luchtig als alleen eiwit, maar wel even flink kloppen!
Zoek 12 mooie walnoten uit voor bovenop, doe de papiertjes in de muffinvorm doen en de rest van de walnoten hakken.
Haal als de chocolade gesmolten is de kom uit de pan en laat deze een minuutje koelen. Doe één derde van de chocolade bij het eimengsel en klop er goed doorheen. Doe dit nog twee maal tot alle chocolade er goed in verwerkt is.
Meng nu de gehakte walnoten er door. Pak een spatel en het bloem. Zeven is echt belangrijk hier, dus niet overslaan! Schep de bloem door het eimengsel tot alles goed vermengd is. Nu niet meer roeren, snel in de vormpjes, walnoot er op en 20 minuten in de oven!
En de deur dicht laten zitten! Het is een redelijk vloeibaar deeg (bijna beslag dus) en als je de deur open doet stort je brownie in door het gewicht van de al gebakken bovenkant. Even geduld dus!
Even af laten koelen als ze uit de oven komen, maar het liefst wel nog warm serveren.
Lekker met een bolletje vanille-ijs, voor als je extra decadent wil zijn, maar zeker zo ook erg lekker!

Anderen bekeken ook:

5 reacties

  1. Hier ook lang een heteluchtoven (één woord ;-)) gehad, in de vorm van een combimagnetron. Daar had ik ook wisselende resultaten in, maar deze heeft ook een h.l.-optie. Maar het zijn in principe gewoon cupcakes met chocolade, als cupcakes kunnen.. =) Ik heb trouwens ook vaak pech met chocolade smelten, maar dit ging dus gewoon goed. Je kunt ook de chocolade en de boter tegelijk doen (raad Pepijn zelfs aan). Kan er weinig misgaan op laag vuur.
    Zoals korrelig hard ofzo ;_; (#trauma XD)

  2. Hoe lekker ze er ook uit zien, ik sla deze keer over. Ik ben zo slecht in chocolade smelten. Het gaat altijd fout. En in mijn hete lucht oven worden brownies nooit zoals ze zijn moeten 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.