Even een klein receptje tussendoor voor de echte zoetekauwen.

Ingrediënten

  • 1 bosje munt (niet die doosjes van de ah, daar heb je een paar van nodig, veels te duur)
  • 1.5 el gunpowder thee
  • 3 el rietsuiker
  • 1 liter water

Bereiding
Kook water. Doe de thee in een hittebestendige theepot (en met hittebestendig bedoel ik: kan op het vuur) of een pan. Giet wat kokend water over de thee, wals en giet het water af.
Giet een liter gekookt water er op en kook 2 minuten. Was ondertussen de munt en hak grof.
Zeef de theeblaadjes er uit en giet de thee terug in de pan. Voeg de munt en suiker toe. Kook nog 5-7 minuten.

Nu kun je heel fancy opgieten zoals traditioneel is, of gewoon in een kopje gieten. Either way, erg lekker, maar zoet!

Anderen bekeken ook:

5 Comments on Marokkaanse muntthee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.