Pancakes

Vanavond en morgen is het Imbolc en pannenkoeken zijn een traditionele maaltijd. Er werden weer eieren gelegd en er was weer melk omdat de dieren gingen voortplanten. Om die reden ga ik enkele pannenkoekenrecepten plaatsen. Ik heb al eerder het recept voor Drie-in-de-pan geplaatst en nu volgt een bekend Engels & Amerikaans ontbijt: American pancakes.
Dit recept is gebaseerd op die van Nigella Lawson, die van mij is alleen fluffier =3

Dit recept is goed voor 15 pannenkoeken (schotelformaat), maar het mooie van dit recept is dat je een droge mix maakt die je kan bewaren en een ‘cup’ per keer kan uithalen. Je maakt je eigen pannenkoekenmix, maar zonder alle toevoegingen die er in een pakje koopmans zit!
Je pakt er een cup van, plus een ei en een cup melk. (Ik heb maatpannetjes, erg handig als je veel bakt! Maar ‘één cup’ is 250 ml)

Ingrediënten pannekoekenmix

  • 600 g bloem
  • 3 el bakpoeder
  • 2 tl baking soda/bicarbonate soda/zuiveringszout
  • 1 tl zout
  • 40 g witte basterdsuiker

Ingrediënten beslag

  • 1 cup droge mix
  • 1 vrije-uitloop-ei
  • 1 cup melk
  • 1 el (15 ml) gesmolten (echte!) boter

Bereiding
Klop het ei los in de melk. Smelt de boter en laat een beetje afkoelen. Maak een kuiltje in de pannekoekenmix en voeg de helft van de melk toe en meng dit geleidelijk met de mix. Voeg dan de rest van de melk en de boter toe. Meng goed en laat even staan. Warm je koekenpan of bakplaat op. In je beslag zou je nu belletjes moeten zien aan het oppervlak.
Je hoeft geen boter of olie in de pan te doen, dat zit al in het beslag.
Met een juslepel maak je kleine schijfjes en met rust laten tot het oppervlak vol gaatjes zit en droog is. Omdraaien en nog een minuutje bakken tot het bruin is.
Serveren met (ahorn)siroop. Bacon is hier ook lekker bij!

Anderen bekeken ook:

1 Comment on Pannenkoekenmix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.