Pannenkoekenmix

Pancakes

Ik heb al eerder het recept voor Drie-in-de-pan geplaatst en nu volgt een bekend Engels & Amerikaans ontbijt: American pancakes.
Dit recept is gebaseerd op die van Nigella Lawson, die van mij is alleen fluffier =3

Dit recept is goed voor 15 pannenkoeken (schotelformaat), maar het mooie van dit recept is dat je een droge mix maakt die je kan bewaren en een ‘cup’ per keer kan uithalen.
Je pakt er een cup van, plus een ei en een cup melk. (Ik heb maatpannetjes, erg handig als je veel bakt! Maar ‘één cup’ is 250 ml)

Ingrediënten pannekoekenmix

  • 600 g bloem
  • 3 el bakpoeder
  • 2 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 40 g witte basterdsuiker

Ingrediënten beslag

  • 1 cup droge mix
  • 1 ei
  • 1 cup melk
  • 1 el gesmolten boter

Bereiding
Klop het ei los in de melk. Smelt de boter en laat een beetje afkoelen. Maak een kuiltje in de pannekoekenmix en voeg de helft van de melk toe en meng dit geleidelijk met de mix. Voeg dan de rest van de melk en de boter toe. Meng goed en laat even staan. Warm je koekenpan of bakplaat op. In je beslag zou je nu belletjes moeten zien aan het oppervlak.
Je hoeft geen boter of olie in de pan te doen, dat zit al in het beslag.
Met een juslepel maak je kleine schijfjes en met rust laten tot het oppervlak vol gaatjes zit en droog is. Omdraaien en nog een minuutje bakken tot het bruin is.
Serveren met (ahorn)siroop. Bacon is hier ook lekker bij!

Anderen bekeken ook:

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.