Couscous-salade

Vriendje's bento #75, [31.01.2010]

Zoals laatst te zien was mijn bento: couscous-salade. Hier het beloofde recept!

Doe 300 g couscous in een groe schaal en schenk er 600 ml (kippen)bouillon overheen. Laat de couscous 10 minuten wellen.
Was 1 komkommer, snij in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd in kleine blokjes. Rasp 1 onbespoten citroen en pers hem uit. Hak de schil eventueel fijner. Snij 4 dunne bosuitjes in dunne ringen en doe in een schaal ijswater en laat 10 minuten staan. Snijd 10 takjes platte peterselie en de blaadjes van 3 takjes munt in dunne reepjes en doe bij de couscous. Verkruimel 200 g feta boven de couscous. Maal peper en eventueel zout er boven. Schep alles door elkaar en zet een uur (in de koelkast, zeker in de zomer) weg om op smaak te komen.
Bak 250 g spekjes* uit en laat uitlekken op keukenpapier in een zeef. Schep door de couscous wanneer ze nog warm zijn. Was en droog 8 bladeren krulsla of andere stevige bladsla en scheur hem in stukken. Leg deze langs de rand van de couscous.

*Vegetariërs kunnen deze stap overslaan of vervangen door gepelde of gesneden amandelen die je even roostert in een koekenpan. Eventueel wat zout toevoegen.

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.