Aardappelsalade

Hier het recept voor de aardappelsalade die vorige week in mijn vriendje’s bento zat.

Aardappelsalade

Ingrediënten
  • stuk komkommer van 7 cm
  • 100 g aardappel
  • 1 wortel
  • 1 el doperwten
  • peper & zout
  • 1 tl azijn
  • 0.5 kleine appel, in kleine blokjes
  • 2 el suikermais
  • 1 el mayonaise*
  • 1 kerstomaat

*Het kan zijn dat je iets minder nodig hebt door het azijn, begin met 2 tl

Bereiding:

Snij de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snij in dunne plakjes en bestrooi met zout. Verdeel het goed en laat staan.
Schil de aardappel en wortel. Snij de aardappel in stukken en de wortel in de lengte in vieren en dan in plakjes. Kook de wortel en aardappel 10 minuten. Controleer of de aardappels gaar zijn en giet af. Laat even uitstomen.
Prak de aardappels en voeg de azijn, een snufje suiker en wat peper en zout toe terwijl het nog warm is. Laat dan afkoelen. Snij de appel in kleine blokjes.
Giet het vocht van de komkommer af en knijp het zachtjes uit in een keukenpapiertje. Voeg dit samen met de mais en mayonaise toe aan het aardappelmengsel. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak.
Serveer met een kerstomaatje.

Anderen bekeken ook:

4 reacties

  1. Hmm…. deze versie van aardappelsalade klinkt ook wel erg lekker 🙂 Eens varieren ipv van altijd de Japanese te maken ^^ Ik ga alleen de wortel weglaten, want die vind ik niet lekker 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.