‘Clouds in my coffee, clooouds in my coffeeee.’

De meeste ‘warme chocomel’ vind ik niet bijster interessant. En zeker niet de met-water-oplos-variant. De enige die ik eigenlijk echt lekker vind is die van chocomel, en dan opgewarmd. En deze, geïnspireerd door de maya’s en azteken, die ook een vriendin met diezelfde mening héérlijk vond! Door de grote hoeveelheid cacao is het meer een vloeibare chocolade dan chocolademelk. Drink rustig, het is erg machtig!

Ingrediënten

Per kop:

  • 250 ml (volle) melk
  • 3 el cacao van goede kwaliteit (21 g)
  • 6 el rietsuiker (78 g)
  • 0.5 tl kaneel of speculaaskruiden
  • snufje cayennepeper (net als de kaneel optioneel, maar zeer aan te raden. Hoe raar het ook klinkt)

Bereiding
Verwarm de melk in een pan – al roerend, uiteraard – op een laag vuur. Als de melk lauw is alle ingrediënten toevoegen. Als de melk begint te koken vuur uitdraaien, in een mok gieten en serveren!

Speciaal voor de feestdagen, en het koude weer, zeer aan te raden met slagroom en/of marshmellows. Die je overigens ook zelf kunt maken! In bijvoorbeeld zulke leuke vormpjes als deze!

Anderen bekeken ook:

4 Comments on Vloeibare chocolade

2Pingbacks & Trackbacks on Vloeibare chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.