Ingrediënten

  • 40 g tarwebloem
  • 160 g volkorentarwebloem
  • 35 g koude margarine of boter in blokjes
  • 120 ml pasgekookt water
  • snufje zout
  • extra bloem voor het uitrollen
  • olie om te bakken

Bereiding

Meng eerst de droge ingrediënten en wrijf dan de blokjes boter in de bloem met je vingers. Meng daarna beetje bij beetje het gekookte water toe tot het een stevig deeg is. Kneden is niet echt nodig. Pak er een stukje af, rol een balletje en leg deze op een met bloem bestrooid oppervlak. Rol deze uit tot ‘ie dun genoeg is. Verhit een pan en besmeer met een keukenpapiertje de binnenkant met olie (je wil er geen plassen in hebben). Bak de tortilla op hoog vuur. Als hij ‘droog’ en bobbelig is kan je hem omdraaien. Als hij opbolt is hij gaar. Dit is in het begin even experimenteren met hoe hoog je het vuur moet.

Je kan tortilla’s niet van te voren uitrollen en dan opstapelen. Hoeveel bloem je er ook tussen doet: Het plakt aan elkaar.
Dus even met zijn tweeën doen, of zorgen dat je genoeg ruimte hebt om er een paar neer te leggen zonder te stapelen.
Ook deze kan je invriezen! Wil je deze wit vervang je het volkorentarwebloem door gewoon tarwebloem.

Anderen bekeken ook:

6Pingbacks & Trackbacks on Bloemtortillas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.