Ingrediënten
- 40 g tarwebloem
- 160 g volkorentarwebloem
- 35 g koude margarine of boter in blokjes
- 120 ml pasgekookt water
- snufje zout
- extra bloem voor het uitrollen
- olie om te bakken
Bereiding
Meng eerst de droge ingrediënten en wrijf dan de blokjes boter in de bloem met je vingers. Meng daarna beetje bij beetje het gekookte water toe tot het een stevig deeg is. Kneden is niet echt nodig. Pak er een stukje af, rol een balletje en leg deze op een met bloem bestrooid oppervlak. Rol deze uit tot ‘ie dun genoeg is. Verhit een pan en besmeer met een keukenpapiertje de binnenkant met olie (je wil er geen plassen in hebben). Bak de tortilla op hoog vuur. Als hij ‘droog’ en bobbelig is kan je hem omdraaien. Als hij opbolt is hij gaar. Dit is in het begin even experimenteren met hoe hoog je het vuur moet.
Je kan tortilla’s niet van te voren uitrollen en dan opstapelen. Hoeveel bloem je er ook tussen doet: Het plakt aan elkaar.
Dus even met zijn tweeën doen, of zorgen dat je genoeg ruimte hebt om er een paar neer te leggen zonder te stapelen.
Ook deze kan je invriezen! Wil je deze wit vervang je het volkorentarwebloem door gewoon tarwebloem.
[…] in (basis)chili! Lekker met tacos of tortillas. Ik moet nog een goed recept voor de knapperige taco’s vinden en maïsmeel om te […]
[…] een bed van rijst met sla, tomaat, kaas, komkommer en/of salsa. Soms wordt dit geheel op of in een tortilla […]
[…] In dit recept maak ik gebruik van kant-en-klare tortilla’s en bonen uit blik omdat ik snel klaar wilde zijn, maar maak gerust zelf je tortilla’s! […]
[…] In dit recept maak ik gebruik van kant-en-klare tortilla’s en bonen uit blik omdat ik snel klaar wilde zijn, maar maak gerust zelf je tortilla’s! […]
[…] In dit recept maak ik gebruik van kant-en-klare tortilla’s en bonen uit blik omdat ik snel klaar wilde zijn, maar maak gerust zelf je tortilla’s! […]
[…] een bed van rijst met sla, tomaat, kaas, komkommer en/of salsa. Soms wordt dit geheel op of in een tortilla […]