Griesmeelpudding

Antipakjesavond-logo - een getekende zwarte piet die al hollend pakjes kant-en-klaar-saus in zijn hand balanceert Er zijn een hoop dingen die mijn ‘eng-voedsel’ zijn of waren. Dingen waarvan mij door de jaren heen is wijsgemaakt dat het moeilijk is om te maken of dat het makkelijk is om te verprutsen. Hierbij horen: Risotto (grote onzin, gewoon geduld hebben en proeven), verse pasta (moet je wel wat kracht in je handen hebben, maar verder: onzin), brood (onzin), alles met eiwit (als je niet oppast geen onzin, maar niet moeilijk), macarons (nog niet geprobeerd) en pudding. Nu weet ik niet wie mij dat laatste heeft wijsgemaakt, maar ik geloof niet dat ik ooit zo’n makkelijk toetje heb gemaakt 😮 .
Zo makkelijk dat ik me afvraag waarom er überhaupt pakjes voor zijn. Vandaar deze bijdrage voor nationale antipakjesdag.

Recept voor griesmeelpudding

Ingrediënten
  • 1 liter melk
  • 2 tl vanillesuiker of 1 tl vanille-extract
  • 80-90 gram griesmeel (1 el is 10 gram, en dan wel een eetlepelmaat van 15 ml, geen eetlepel waar je hier soep mee eet!)
  • 75-80 gram (riet)suiker
  • snufje zout

Wel ook nog aan je puddingvorm denken!

Bereiding

Breng de melk aan de kook, voeg de andere ingrediënten toe, kook 3 minuten door en giet dan in je met water omgespoelde puddingvorm. KLAAR!

Je kunt er ook bitterkoekjes of bijvoorbeeld pepernoten in doen! De pepernoten moeten er bij als je de melk kookt (ik denk halverwege), de bitterkoekjes snij je wat kleiner en roer je er doorheen voordat je het in de vorm gooit. Doe je dit eerder kook je ze stuk.

Het moet 2-4 uur opstijven in de koelkast, afhankelijk van je puddingvorm.

De simpele variant vind ik lekker met een bessensaus. Of aardbeiensaus. Dit kan je from scratch maken of door je (zelfgemaakte) jam met een beetje water te pureren met de staafmixer.

Griesmeel is gewoon bij de Albert Heijn te koop.

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.