Bento #60, samhain

Boyfriend's Samhain bento, #60 [09.11.2010]

Samhain is ‘de paganistische viering van ‘Día de los Muertos’, dag van de doden, hier ook nog wel allerzielen. Mensen die overleden zijn worden herdacht en er worden kaarsjes (en jack’o’lanterns!) geplaatst om de verdwaalde zielen bij te schijnen zodat ze hun weg naar het hiernamaals kunnen vinden. Tevens is het ons ‘nieuwe jaar’. Traditioneel valt het op 31 oktober, daar komt Halloween ook van (zelfs allerzielen/allerheiligen), maar dit jaar was het dus 9 november. De datum heeft te maken met de positie van de zon in een bepaald sterrenbeeld. De bento bestaat uit geglaceerde worteltjes, de soul cakes (klik voor een (Engelstalige) uitleg van wat dit zijn en wat dit te maken heeft met Samhain) die ik had gemaakt en vond dat in de bento moesten, kerstomaten, basilicum en een mandarijntje.
In de andere laag zit een pastasalade gebaseerd op de somensalade die ik wel vaker heb gemaakt (zoek maar eens op somen salad in mijn photostream op flickr).

Anderen bekeken ook:

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.