Paplepels en heksenketels

Ik bevind mij regelmatig op het web, zoekend naar kooktechnieken, recepten, inspiratie en andere dingen die mijn drang naar kennis op het gebied van koken kan verzadigen. Wat mij opviel dat een dergelijk iets moeilijk op één plek te vinden is in het Nederlands. Zeker origineel, want mijn landgenoten schijnen het vooral te willen hebben van tv-chefs.
Ik heb (helaas) geen recepten van grootmoeder, moeder, of tante wat dat betreft. Mijn recepten komen van die van experimenteren, een combinatie van verschillende recepten die ik geprobeerd heb of domweg geluk.
Ik werk vaak met een klein budget en dus zal dit blog niet volstaan met recepten die barsten van luxeproducten. Maar dat betekend niet dat we niet decadent kunnen zijn: ik bespaar op een hoop, maar niet op smaak. Ik test goedkopere producten, maar als die niets zijn zal ik ze niet meer gebruiken. Ik probeer geen snob te zijn, maar ik heb een erg koppige tong. En een afkeer van kant-en-klaar en ‘pakjes’.
Ik hoop mensen te kunnen inspireren, wellicht wat te leren, maar zeker ook zelf mijn leerproces vastleggen.
Ik ben van nature erg chaotisch, en ik raak soms terwijl ik kook mijn pollepel o.i.d. kwijt. Toch echt menen dat mijn komijn net naast me stond op het aanrecht, om deze 5 minuten later op de balustrade in de hal terug te vinden. Als ik dingen niet opschrijf is er een grote kans dat ik iets vergeet, en er iets compleet anders ontstaat. De kleine keuken wordt op deze wijze vaak een chaos, maar uiteindelijk hou ik van orde.

De kunst van het koken en bakken is mij niet met de paplepel ingegoten, maar ik hoop dat ik dit uiteindelijk wel bij eigen kinderen te kunnen doen. Maar eerst eens wat trial and error.
Deze week ga ik de traditionele appel-kruimeltaart tackelen – hetzij in minivorm -, en op zoek naar de makkelijkste manier om zelf heerlijk rustiek brood te maken. Verder ga ik wat recepten on a budget uitwerken. Ik kijk er naar uit!

Anderen bekeken ook:

  • De koek is op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.