Vriendje’s Flying Spaghetti Monster bento, #57

Boyfriend's FSM bento, #57 [02.11.2010]

Het was al Halloween geweest, maar ik wilde toch nog iets ‘engs’ doen, een monster ofzo. Toevallig hadden we de avond ervoor spaghetti met gehaktballen gehad, dus ik kon maar één ding maken: Flying Spaghetti Monster!
FSM is van ‘The church of the FSM’ (je kan het teken gebaseerd op het visje zien) en is ontstaan als een tegenwicht voor (nevenactiviteiten door) religie, de ‘gelovigen’ zijn Pastafari of Spagnost.

In plaats van geboden zijn er ‘liever-nieten’:

Men verhaalt dat op een berg door het Vliegend Spaghettimonster advies is gegeven aan Mosey, de eerste piraat, in de vorm van tien stenen tabletten. Alleen heeft Mosey twee van de stenen tabletten laten vallen op de weg naar beneden. De lage morele standaard van Pastafari is te verklaren door de twee ontbrekende tabletten.

* ”Ik heb echt liever niet dat je…” doet alsof je heiliger bent dan iemand anders wanneer je mijn noedelige goddelijkheid beschrijft. Als sommige mensen niet in me geloven dan is dat oké. Echt. Trouwens, dit gaat niet over hen, dus niet afdwalen.
* ”Ik heb echt liever niet dat je…” mijn bestaan gebruikt om mensen te onderdrukken, straffen, veroordelen of, je snapt het, je slecht te gedragen tegen anderen. Ik heb geen offers nodig en het begrip “zuiver” is bedoeld voor bronwater, niet mensen.
* ”Ik heb echt liever niet dat je…” mensen beoordeelt op hoe ze eruit zien, hoe ze zich kleden, hoe ze praten of hoe ze lopen, maar wees gewoon vriendelijk, oké? Oh, en laat dit eens doordringen: vrouw = persoon. Man = persoon. Samey = Samey. De één is niet beter dan de ander, tenzij we het over mode hebben en sorry, dat heb ik aan vrouwen gegeven en een paar mannen die toevallig het verschil weten tussen lila en violet.
* ”Ik heb echt liever niet dat je…” je gedraagt op een manier die aanstoot kan geven aan jezelf of je willige partner met de wettige leeftijd EN geestelijke volwassenheid. Voor wie daar problemen mee heeft:, ik geloof dat de uitdrukking is: “doe ‘t effe lekker met jezelf”, tenzij je daar aanstoot aan neemt; in dat geval moet je maar eens de TV uitzetten en voor de verandering een ommetje maken.
* ”Ik heb echt liever niet dat je…” discussieert met gehersenspoelde, vooringenomen, akelige mensen op een lege maag. Eet eerst en maak dan gehakt van ze.
* ”Ik heb echt liever niet dat je…” kerken/moskeeën/tempels bouwt van multimiljoenen euro’s voor mijn noedelige goedheid, wanneer het geld beter besteed kan worden aan:
** armoedebestrijding
** ziektebestrijding
** leven in vrede, liefhebben met passie en het goedkoper maken van breedbandkabel
Ik mag dan een alleswetend complex wezen zijn, maar ik hou van de simpele dingen in het leven. Ik kan het weten, ik ”ben” de Schepper.
* ”Ik heb echt liever niet dat je…” rondbazuint tegen anderen dat ik met je praat. Zo interessant ben je niet. Word volwassen. Ik vertel je net dat je je naasten lief moet hebben, dat was een hint.
* ”Ik heb echt liever niet dat je…” bij een ander dingen doet die je met jezelf wil laten geschieden, als je in bent voor dingen die te maken hebben met, eeh… veel glijmiddel, leer of vaseline. Als de andere persoon het wil (gelet op punt 4), ga ervoor, maak foto’s en in Mike’s naam, gebruik een ”condoom!” Echt, het is maar rubber. Als ik had gewild dat het niet goed voelde had ik wel spikes toegevoegd, of zoiets.

Lees meer op Wikipedia.

Dit is natuurlijk allemaal lollig bedoeld. Maargoed, over tot de orde van de dag: de bento.
De kleine muffin is een muesli/pompoenmuffin met een laagje van amandel en suiker. Verder zit er cheddar, kerstomaten, paprika, mandarijn, komkommer, broccoli, basilicum en een half gekookt ei in.

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.