Bento #49, soboro bento

Boyfriend's bento #49, [04.10.2010]

Allereerst heb ik de tag vegetarisch gegeven ondanks dat er vis in de bento zit. Ik heb dat bij anderen niet gedaan, maar het hoofdgerecht is wel vegetarisch, terwijl er normaal rundvlees wordt gebruikt.

Het hoofdgerecht is soboro rijst. Soboro is een fijngehakte vochtige topping. Dus zoiets als furikake maar dan niet gedroogd. De meest standaard zijn fijngeruld gekruid (runder)gehakt, en ei (dan heet het iri tamago) maar ook kip-, varkens-, kalfs- of kalkoengehakt wordt gebruikt. Vlees-soboro is niku soboro en enorm fijn in te vriezen in bulk. En schijnbaar tot een week houdbaar in de koelkast (ik gok het er toch liever niet op). Het is dus een geweldige bento-proviand. Ook gevlokte vis is een soort soboro, maar dit wordt oboro genoemd. Ook deze is in te vriezen. Ten slotte is er een tofuvariant, die je hetzelfde bereid als de vleesvariant. Dit heet doofu soboro, om het nog ingewikkelder te maken. Recepten voor soboro vind je hier.

Het was dierendag en ik wilde eigenlijk wat dieren als grapje in de bento doen, (zoals ‘Jij aapje’ met een aapje) maar aangezien het vriendje met de investeerders eet en hij het sowieso prettiger vindt zei hij dat ik het een stuk minder ‘cutesy’ zouden doen voor hem en ik af en toe eens een kyaraben of iets cutesy voor mezelf zou maken.

De burgertjes zijn tonijn-aardappel ‘fishcakes’, een recept van Debra van www.hapabento.com.
Ik vond ze iets te chewy, maar dat kan ook mijn eigen fout zijn en niet zo horen. Ze waren wel erg goed van smaak! Ik heb hem een saus-varken er bij gegeven met ketchup, maar ook voor dat moet ik even ‘neutrale’ vinden.
Ik denk dat de rest voor zichzelf spreekt: tamagoyaki met yakinori en wat groenten =3

Well..goodnight!

Anderen bekeken ook:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.