Hiyashi Chūka bento #43

Hiyashi Chūka, boyfriend bento #43 [06.09.2010]
Hiyashi Chūka is een Japans zomergerecht van noodles. Hier zouden wij zoiets onder de noemer ‘noodlesalade’ gooien of iets dergelijks. Normaal wordt het geserveerd met chukamen ramen (vandaar de naam), maar ik heb Chinese eiermie gebruikt. Hiyashi Chūka wordt geserveerd met verschillende koude toppings, meestal in verschillende kleuren om het ook visueel aantrekkelijk te maken. Traditionele toppings zijn omeletreepjes, ham, kipfiletreepjes, komkommer, gekookte taugé, tomaten, beni shōga (rode ingemaakte gemberreepjes) en (karashi) mosterd.

Deze heeft shiso furikake, tamagoyaki, ham, zilveruitjes, geraspte wortel, paprika, komkommer, gehakte ingemaakte gember en zwarte sesam.
Niet op foto: Flesje dressing en mosterd.

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.