Bento #8, zoetekauw!

Bento #8 [15.09.2008]

Mini appelkonijntjes, gemaakt met halve appelpartjes! Verder zit in deze bento een hello kitty spekje, soda candy (een soort zuurtje maar met koolzuur! Hij bubbelt!), een my melody ei, gele paprika, wortelbloemen en onigiri met furikake.
Furikake is een Japanse gedroogde smaakmaker bedoeld om over rijst heen te strooien. Meestal is het een mix van snippers nori, zout, sesamzaadjes. Verder kan er ei, zalm, shiso, miso en/of groenten inzitten. Vaak heeft het hele fijne kleurtjes! =D
De meest simpele is (zwarte) sesam met zout. Deze kan je ook heel makkelijk zelf maken!

Dit was mijn eerste bento die mee naar school ging, in plaats van thuis of tijdens (mini-)reisjes.
Ik had nogal tijd tekort en had niets voorbereid, dus was zelfs een paar minuten te laat ^_^;
Ik moest improviseren omdat we wegens laag budget nog geen boodschappen hadden gehaald.

Hiervoor had ik nog nooit furikake gehad en omdat ik er pas op het laatste moment aan dacht had ik het niet gemengd met de rijst en had ik er teveel op gedaan, dat was niet bepaald lekker. En omdat ik haast had was mijn ei heel rafelig gesneden.
Is vast een van mijn ergste bento’s, maar ik deel het toch omdat ik en anderen er van kunnen leren.
En omdat het de eerste was die ik mee naar school nam.

Oh, het spekje en het snoepje had ik niet gegeten, ik zat te vol en de appel was al zo zoet dat ik niet nog meer nog zoeter spul wilde.

Anderen bekeken ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.